Momenteel hebben wij één hond in ons Hondencentrum wat een nieuwe baasje, een nieuwe gouden mand zoekt.

Standaard informatie:

Naam: Zorro
Geslacht
: Mannelijk
Ras: Duitse herder (uit stamboomlijn)
Koppel: Nee
Leeftijd: 5 jaar
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij honden: Ja
Kan bij kinderen : Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Speciale zorg: Nee
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Gedrag aan de lijn: Goed
Kent basiscommando’s: Valt nog aan te werken
Zindelijk: Ja
Waaksheid: Waaks
Schofthoogte: Groter dan 50 cm
Vachtverzorging: Weinig vachtverzorging
Kan los lopen: Nee

Zorro is in september 2016 bij ons binnengekomen. Niet geheel goed verzorgd, een grote hotspot op zijn rug, kapotte mondhoeken en neus en niet ingeënt/ontwormt en ontvlooit. Na zijn entingen, ontwormings&ontvlooingskuur, een scheerbeurt op zijn rug, verzorging op zijn wonden en een lekkere was en borstel beurt kwam er een hele andere hond tevoorschijn. Onder de laag stof zat een hele lieve herder, een herder die wil(de) spelen en heel veel wil(de) kroelen. Alle nieuwe indrukken in het hondencentrum maakte hem de eerste dagen erg moe en van streek. Alle honden die in de dagopvang of in het pension verbleven, of onze eigen drie dames (ook Duitse herders). Wauw…wat was dat allemaal en waarom mag ik niet direct met hen spelen? Hij snapte er niets van. Na een week rustig te zijn geacclimatiseerd in zijn eigen kennel & privéwandelingen, was het tijd dat hij eens mee mocht met de groepswandeling. Hier genoot hij intens van, rennen door het hoge gras, het water wat zo leuk spatterde als je er met je poten op stampten, alle andere honden die hem kusjes kwamen geven en hem kwamen uitdagen voor een partij ‘wie het snelste bij de andere hond’, het hondenleven waarvan hij had gedroomd.

Wij zien Zorro als een hele lieve leuke knul, die zeker weten een zeer consequente baas nodig heeft. Het liefste 1 met ervaring van Duitse herders. Want die lieve energierijke, speelse en kroelachtige Zorro, daaronder zit een kop. Een kop met hersens die heel goed werken en die je ook flink uittesten in het begin. Ben jij eenmaal de baas over hem, met consequentie, duidelijkheid, liefde en genegenheid zal hij zijn hartje aan je geven en zullen jullie de dikste maatjes worden.

Reden van herplaatsing:
Vorige eigenaren hadden Zorro als waakhond gekocht, overdag buiten en in de wintermaanden mocht hij ’s avonds mee naar binnen. Toen Zorro 4 jaar was geworden ontdekte hij dat als hij het huis voorbij was er nog veel meer te ontdekken viel. Hij liep keer op keer weg en zijn eigenaren moesten hem kilometers verderop ophalen. Een onzichtbare kennel (stroomdraadje in de grond) hielp even maar ook hier had hij al snel in de gaten dat als hij door de schok heen was hij vrij was. Er zat niets anders op dan een grote ijzeren ketting. Hieraan lag hij weken vast, al snel hadden zijn vorige eigenaren in de gaten dat dit niet het leven was wat ze voor Zorro in gedachten hadden en zo besloten ze contact op te nemen met ons.

Denk jij dat je Zorro die goudenmand voor zijn tweede deel in zijn leven kan bieden? Neem dan gerust contact op, ook voor verdere vragen kunt u altijd te recht. 063308275 of hondencentrumdetoekomst@outlook.com