Werden honden vroeger hoofdzakelijk ingezet bij het werk, tegenwoordig beschouwen steeds meer mensen een hond als volwaardig lid van het gezin. Een hond verhoogt immers de gezelligheid, is een aanhankelijke vriend, vaak ook een ideaal speelkameraadje voor de kinderen en geeft ons een gevoel van veiligheid. Eigenlijk verwachten we dus veel van onze hond, maar met name dat hij zich in ieder voorkomende situatie op de juiste wijze gedraagt. Niet alleen binnenshuis, maar juist ook buitenshuis.
Wanneer uw hond problemen vertoont, kan dit een behoorlijke weerslag hebben op u en uw omgeving. Soms gaat het om relatief onschuldig gedrag, bijvoorbeeld als uw hond niet goed alleen kan zijn, maar u kunt ook een agressieve hond hebben waar u zelf bang van wordt. Met hondencoaching leert u het gedrag van uw hond beter begrijpen. En krijgt u oplossingen aangeboden waarmee u het probleemgedrag van uw hond kunt sturen richting gewenst gedrag.

 

Communicatie
Goede communicatie tussen mens en hond is beslist noodzakelijk om plezierig naast en met elkaar te kunnen samenleven. Omdat mens en hond nu eenmaal verschillende talen spreken, kan er soms wrijving ontstaan.

Coachen met Honden coacht mensen in hun persoonlijke ontwikkeling met behulp van de hond als spiegel. Honden reageren vanuit hun instinct, op je intenties en je lichaamstaal. Ze nemen als het ware tegelijkertijd je ‘binnen- en buitenkant’ waar.

De hond spiegelt innerlijke veranderingen; als jij in verbinding bent met jezelf kan de hond zich met jou verbinden.

 

Enkele voorbeelden van problemen zijn:
• Trekken aan de lijn
hond30
• Onnodig blaffen
liggend_38199-Hond-blaft-veel-te-vaak
• Onzindelijkheid
liggend_11215-Waarom-plast-mijn-hond-opeens-in-huis
• Angst bij uw hond
vuurwerkangstAngst agressie duitse herder
• Jaloezie bij uw hond
images
• Vernielingsgedrag
hond-sloopt-de-bank

 

Werkwijze:
• Voordat het begeleidingstraject van start gaat, dient u een vragenformulier in te vullen over uzelf, uw hond en de relatie tussen u beiden. Soms vraag ik u een filmpje te maken van het probleemgedrag.
• Aan de hand daarvan kom ik bij u langs om de situatie te observeren. Tijdens dit bezoek zal de diagnose worden gesteld en een eventueel behandelplan worden besproken. (Indien gewenst worden alle therapiedata vastgelegd en starten we alvast met het trainingsprogramma.)
• Hoe achterhalen we de problemen? Om onderliggende oorzaken te achterhalen, ga ik samen met u en uw hond (en soms met het hele gezin) uitzoeken wat er aan de hand is. Als de diagnose is gesteld, zoeken we samen naar de beste oplossing.
Hoe zien de sessies eruit?
Gewoontes zitten diep geworteld, niet alleen bij uw hond. Zo zakt uw hand automatisch als uw hond langs komt voor een aai. Het veranderen van gedrag is niet altijd met een paar tips te realiseren. Één consult wil ook niet altijd genoeg zijn. We starten met een trainingsprogramma op maat om een optimale baas-hond relatie te creëren. Centraal hierin staat het ‘lezen’ van de lichaamstaal van de hond, hoe reageert hij? Vervolgens is de vraag: ‘waarom reageert hij zo en wat is daarin uw rol?’

Loopt de training goed, dan ontstaat er vaak al snel een positieve kanteling in het begrip tussen u en uw hond. Er ontstaat inzicht in hoe uw hond in elkaar zit en hoe leerprincipes werken. Soms lost het probleemgedrag door deze omwenteling al volledig op.
Wat als de problemen niet op te lossen zijn?
Het kan voorkomen dat het probleem niet op te lossen is of zelfs de oorzaak niet te achterhalen. In zo’n geval bekijken we wat de beste manier is om met het probleem om te gaan, zodat u ondanks zijn onvolkomenheid toch plezier heeft van uw hond.

 

Tarieven:
Uurtarief: €25,-
Reiskosten: Ik hanteer een vrij regio-tarief met een afstand tot 25 kilometer, hierna bedragen de kosten € 0,25 per kilometer.

 

Vragen?
Bel gerust & ik sta voor u klaar om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden! Contact

Hond contact